Lapas

ceturtdiena, 2014. gada 11. decembris

Pusdienās uz Vecrīgu!

Nejauši ir sanācis, ka visas manas līdzšinējās darba vietas ir atradušās Vecrīgā. Tur parasti dodamies izklaidēties, svinēt utt. Ja ik dienu nepavadāt vecpilsētā, tā visticamāk nebūs vieta, kur meklēsiet iespēju pusdienot par demokrātisku cenu. Bet velti.

Vienu dienu izaicināju sevi un draudzeni, ik nedēļu doties pusdienās uz citu ēdināšans uzņēmumu vai pat restorānu. Tā atklāju jaunas garšas, paslēpušās un teju slepenas vietas un secināju, ka pusdienas pirkt lielveikalu kārbiņās var būt dārgāk, kā baudīt divus ēdienus augsta līmeņa restorāna.

Un tagad izaicinu sevi vēlreiz - šos atklājumus apkopot šeit. Dalīšos savos iespaidos par ēdienu kvalitāti, cenu un vidi.

Ar pirmo iepazīstināšu vissenāk man zināmo pusdienu ēšanas vietu - kafejnīcu Ole

Šī vieta ir īpaša ar to, ka vari pats ielikt savā šķīvi, ko vien kāro. Te ir laba salātu izvēle, vienmēr piedāvājumā ir gan gaļa, gan zivis. Turp var doties pēc kvalitatīva ēdiena.
Īpaši izdevīgi tiem, kas nespēj apēst lielas porcijas, vai ir iecienījuši salātus, jo cena tiek aprēķināta pēc kopējās porcijas svara. Šobrīd tā ir 10 eiro par kilogramu (un tā nemainās - tāpēc vari droši ņemt lasi, nevis cūkgaļu..).
Tā kā kafejnīcā ir pašapkalpošanās, te var paēst salīdzinoši ātri. Ap plkst. 12.00 gan vari saskarties ar diezgan garām rindām.
Kafejnīca ir tīra, interjers elegants, pagraba noskaņa rada mājīgumu. Labi piemērota pelēkām rudens/ziemas dienām, jo saules gaisma te neiespīd. Uz šo vietu es mēdzu iet, lai nomierinātos saspringtas dienas laikā (tikai tad labāk iet bez kolēģiem..:))

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru