Lapas

svētdiena, 2012. gada 15. aprīlis

Putra ar aprikozēm un mellenēm

Sen senos laikos, es uzzināju, ka putras ir ļoti veselīgas. Tik pat sen es noskaidroju, ka tas nav mans mīļākais ēdiens. Auzu putra bija gluži kā lamuvārds manām ausīm. Taču pēc virknes eksperimentu es esmu atradusi recepti, kas padara auzu putru garšīgu. Turklāt, tās ir brokastis, kas ļauj pāris stundas strādāt bez našķošanās.

Pagatavošanas laiks 10 min.



Sastāvdaļas 1. porcijai:
3 žāvētas aprikozes
1 ēdamkarote mellenes (šobrīd saldētas)
2 saujas auzu putras
50 ml piens
1 tējkarote cukura
ūdens
šķipsniņa sāls

Tātad - ieberam katliņā auzas, uzlejam ūdeni un liekam vārīties. Es ūdeni iepriekš uzkarsēju tējkannā, jo gadās, ka tas uzsūcas auzās un vajag papildināt. Kamēr auzas vārās, aprikozes sagriežam nelielos gabaliņos. Kad auzas ir jau brīdi vārījušās (pāris minūtes mazāk, kā norādīts uz iepakojuma) pielejam pienu, pieberam aprikozes, pievienojam sāli un cukuru. Pirms pašām beigām pieberam mellenes, vēl nedaudz pasildam un gatavs!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru