Lapas

pirmdiena, 2015. gada 2. februāris

Vecrīgas pusdienotavas - 4.sērija: Mākonis

Mākonis ir viens no lieliskākajiem Vecrīgas atklājumiem. Tur dodos vienmēr, kad gribu forši un garšīgi paēst. Šī vieta patiks tiem, kas novērtē kvalitatīvu ēdienu un ikdienā priekšroku dod "Tu", nevis "Jūs" formai.

Protams, vissvarīgākais ir ēdiens - un tas ir labs. Tāpat kā Neiburgā, arī te meklēju jaunas garšas. Lai arī šī nebūs vieta, no kuras aiziesiet ar tādu pārpilnības sajūtu, kāda ir apciemojot mammu vai vecmāmiņu, tomēr porciju izmērs ir piedienīgs.

Turklāt Mākonī ir arī skaisti! Mazā telpa ar spoguļpannu, ko pirmo ieraugi ieejot restorānā, ir tikai sākums. Jākāpj augstāk pa apaļām trepēm (no kurām man ir bail - bērnības trauma :)), kas dod sajūtu, ka nokļūsi uz kāda mākoņa vai vismaz pietuvosies tiem. Eleganti, no abrām veidoti galdi, svaigi ziedi vai sveces, Vecrīgas mūri un skaisti servēts ēdiens. Un vēl jau Latvijas dizaineru veikums, kas daiļo telpu un var iztukšot arī Tavu maku, ja kaut ko pēkšņi ļoti sagribās..

Meitenes noteikti pamanīs, ka te strādā tikai vīrieši (vismaz es nevienu sievieti neesmu satikusi). Un viņi nav tik rezervēti un klusi kā citos restorānos. Te valda čomiskāka atmosfēra un ir vieta arī kādam jokam, smiekliem un sarunai par dievīgo mērcīti.

Mans plāns ir kādā pavasara rītā nobaudīt brokastis uz mazajiem galdiņiem, kas salikti pie ieejas. Tie ir tik mazi un nenorobežoti, ka varētu gūt jaunas sajūas apsēžoties tur, kur citi trauksmaini skrien. Un varbūt arī uz kokteiļvakaru vajadzētu aiziet.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru